Kérsz kávét?

- és mibe kéred?

Valentini üdvözletem! - és a kávém mellé

2019. február 14. 19:31 - borcsilla

Boldog Valentin Napot kívánok, Mindenkinek!

 

Jó, tudom, sokan vannak akiknek ez ezért - azért nem ünnep. Mert Ő minden nap szeret, és nem csak ezen a napon, meg hogy nagyon elüzletiesedet (na még egyszer: el-üzleti-esedet) az egész február 14-e, és nem magyar hanem amerikai stb.stb.stb. 

Olvastam ilyen és ehhez hasonló véleményeket, posztokat, és brrrr.... engem csak a hideg rázz tőlük. Miért ne lehetne a jót, még jobbá tenni egy apró figyelmességgel? Miért ne lehetne csatlakozni emberek milliárdjaihoz nekünk is egy fontos gesztussal? Miért ne érezhetném jól magam én is a szívecskés ajándékommal? 

Én azoknak, akiknek fontos ez a nap, hoztam némi figyelmességet, gesztust, életérzést, ötletet. Nem kell sokat költened rá!

Sőt, nem is az anyagi része fontos, hanem a lehetőség ami benne van. 

42a5146438689d5808e96e37617d0c28.jpg A receptem a következő: 

  • Vásárolj a sarki kisboltban (most minden bizonnyal találsz), finom, édes aprósüteményt, lehetőleg szívecskés mintásat, de minimum legyen benne piros színű eper, málna, stb. lekvár. Ha nagyon szeretnél kitenni magadért, akkor ne felejtsd el, a pillecukrot sem, ez is jó, ha szív alakú, de ha nem, az sem baj. 
  • Főzz egy finom kávét. Mindegy, hogy kotyogón, vagy egy gombnyomásos csilivili kávéfőzőn, csak főzd le!
  • Vedd elő a legeslegszebb kávés csészéidet, jó ha piros, jó ha egyedi, a hozzá tartozó (illő) kistányérral.
  • Készítsd el, a Kedvesed kedvenc kávéját, úgy ízesítsd ahogy Ő szereti! 
  • Tálalj! A kávéscsészében remekül mutat a pillecukor, a tejszínhab, a tálcán lévő a szalvéta (piros persze!), az édes aprósüteménnyel némi porcukorral - remekül fog mutatni! 

 

0934f00765bfcd20fe02545accedc55f.jpg

 

Alternatív megoldások: Pirítós kenyér (mint a fotón), szív alakú díszítéssel (lekvár, nutella, sajt, felvágott, bármi), vagy eleve szív alakú desszert, csokis minimum, de ha egy tábla csokoládét szív alakúra tudsz törni, vágni, reszelni - az is tuti bejön!

Két dolgot viszont ne hagyj el!

1. Kávé

2. Tálalás

e39d53a0a5b9e645074c6a08963f5023.jpg 

Ugye, hogy nem is olyan nagy dolog? 

De, az! Mert a pénztárcádat ugyan nem terhelte meg, szántál rá 3 x 5 percet az életedből (vásároltál - lefőzted - tálaltad), és Kedvesed értékelni fogja!  

Hiszen, gondoltál Rá, Neki vásároltál, Érte főztél kávét és Neki tálaltad fel, a szíved minden szeretetével. 

Mi ez ha nem szeretett!?  <3 

82d5a5c5579b7abeb380d9e65ee32ea7.jpg

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borbalakeramia.blog.hu/api/trackback/id/tr6414627656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása