Kérsz kávét?

- és mibe kéred?

Reggeli kávé

2019. február 12. 16:06 - borcsilla

Reggel az lehet hajnali 3 óra 30 is. Vagy 5:00. Esetleg 7 óra.

De előfordul, hogy délelőtt 11 órakor van reggel.

Vagy este. 

Bármikor is kezdődjön a nap, a legeslegfontosabb első teendő, begyújtani a rezsót  villanytűzhelyet, bekapcsolni az automata darálós lefőzős csodagépünket, bármit, hogy a napindító reggeli kávénk elkészüljön.

Csak pár perc, és már gőzölög is a reggeli csodafegyverünk, amit aztán magunkba öntünk. 

Biztosra veszem, ez a pár perc, ez a néhány mozdulat igazi szokássá vált Nálad is, egyforma rutinja van nap mint nap. És ez a pár perc megnyugvással tudja eltölteni az embert, minden rendben van, van kávém, van kávéfőzöm, van áramom, gázom, van időm, van reggelem - valamire készülök ma is, megyek dolgozni, iskolába, feladatom van, élek, jól vagyok. Igen, ennek a pár percnek ez a tudatalatti üzenete, jól vagyok, élek. 

6c561e15923ac4a6d89377cd2498b82f.jpg 

Valódi katasztrófa, ha épp elfogyott a kávénk, és nem tudjuk a napunkat úgy indítani, ahogy azt megszoktuk!

Vagy elromlik a kávéfőző, vagy nincs áram és gáz ami a berendezésünket működésbe hozza! Nagyon kreatív megoldásokhoz fordulunk ilyenkor, hogy az áhított barna löttyöt leküldjük a torkunkon. Nincs még egy ilyen fontos szituáció, amiért annyit küzdenénk, mint a nap első kávéja, és mindegy hogy,  hajnali 3 óra 30-kor, 5:00-kor, esetleg 7 óra, délelőtt 11 órakor vagy este van nekünk reggel.  Az első kávé rendkívüli jelentőségű a napunk további alakulása szempontjából. Egyetértesz, ugye?

8805e2f7643f7d44f37f39a824200c45.jpg 

Ha nem vagyunk önmagunk, nem teljesítünk jól. Biztosan rálépnek a tyúkszemünkre a nap során, a reggeli frusztráció, hogy nem jól sikerült az első kávét pontosan úgy elfogyasztanunk, ahogy megszoktuk és szeretjük - zörgőssé teszi a nap többi részét is. Már nem ugyan olyan a nap, mint máskor, már valami nem úgy működött benne ahogyan kellene neki.

Mit lehet ez ellen tenni?

Semmit se. Ja, de.... mindig legyen sok kávé otthon, tartalék kávéfőző, fa hasábok és gyújtós az udvari tábortűzhöz, egy jó szomszéd aki jó kávét tud és hajlandó is főzni nekünk, 3 az egyben zacskós instant azonnal oldódó izék, de minimum egy közeli kávéivásra alkalmas presszó, csehó, Fornettis, vagy aprópénzzel működő kávé automata. 

be018d03578d842f51be5162cbadfe44.jpg

És a reggeli? 

Áh, hagyjuk...

Kávé kell. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borbalakeramia.blog.hu/api/trackback/id/tr5114622994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása